Un val masiv de cazuri de infectare lovește Polinezia Franceză

  • 23 August 2021 16:43
Un val masiv de cazuri de infectare lovește Polinezia Franceză

Coronavirusul a ajuns în unul dintre cele mai îndepărtate colțuri ale Pământului, Polinezia Franceză din Pacificul de Sud confruntându-se de câteva săptămâni cu un val masiv de cazuri de infectare, informează agenția DPA luni, citat de AGERPRES.

Pe cea mai mare și cea mai populată insulă din Polinezia Franceză, Tahiti, unitățile de terapie intensivă sunt supraîncărcate, a relatat ziarul francez Le Monde în ediția de luni.

Rata de incidență din ultimele șapte zile a noilor cazuri de infectare la 100.000 de locuitori în teritoriul francez de peste mări este în prezent de 2.800.

Până la sfârșitul lunii iulie, arhipelagul a înregistrat doar câteva cazuri pe zi, apoi numărul acestora a crescut brusc, din motive necunoscute.

Între timp, birourile au fost transformate în paturi în saloanele de spital din Tahiti. De asemenea, are loc deja o triere a pacienților, lucrătorii sanitari fiind nevoiți să decidă asupra pacienților care urmează să primească tratament, notează DPA.

''Această triere este teribilă deoarece în Polinezia cu toții ne cunoaștem între noi'', a declarat o asistentă care a dorit să rămână anonimă.

Autoritățile au impus măsuri stricte de izolare, cu interdicția circulației pe timp de noapte începând de vineri, valabilă inițial pentru o perioadă de două săptămâni. Toate școlile au fost închise.

Polinezia Franceză, cu 118 insule și atoli, are aproximativ 280.000 de locuitori. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău