Un vaccin Pfizer adaptat la Omicron va fi disponibil în martie

  • 11 Ianuarie 2022 10:13
Un vaccin Pfizer adaptat la Omicron va fi disponibil în martie

CEO-ul grupului american Pfizer a declarat luni că o versiune a vaccinului anti-COVID-19 produs de această companie va fi disponibilă, dacă va fi nevoie, împotriva variantei Omicron în luna martie, în timp ce omologul său de la Moderna a evocat pregătirea unui vaccin similar pentru toamna acestui an, informează AFP, citat de AGERPRES.

"Nu știu dacă vom avea nevoie de el (vaccinul adaptat la Omicron - n.r.), și nici cum va fi utilizat, dar noi vom fi pregătiți. Uzina noastră a început deja producția", a declarat Albert Bourla, CEO-ul companiei Pfizer, pentru postul TV american CNBC.

El a dezvăluit încă de la sfârșitul lunii noiembrie că grupul Pfizer a început să lucreze la o nouă versiune a vaccinului său anti-COVID-19 pentru a viza cu precădere varianta Omicron a noului coronavirus.

"Sperăm să putem ajunge la un produs, care să protejeze mult mai bine împotriva infectărilor în special, deși protecția împotriva spitalizărilor și a cazurilor severe este încă rezonabil de bună cu vaccinurile actuale, dacă ați primit a treia doză", a explicat Albert Bourla.

Este nevoie de realizarea unor studii suplimentare pentru a ști dacă a patra doză de vaccin este necesară, a adăugat el.

CEO-ul companiei Moderna, Stephane Bancel, a declarat la rândul lui că această companie americană lucrează la o doză de rapel pentru această toamnă, care va viza tot varianta Omicron. Noua versiune a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna va intra în curând în etapa studiilor clinice.

"Discutăm în prezent cu reprezentanții sectorului sanitar din lumea întreagă pentru a decide în legătură cu ceea ce noi credem că este cea mai bună strategie privind rapelul potențial din toamna anului 2022", a declarat el pentru CNBC.

"Credem că noua versiune a vaccinului va conține substanța activă pentru a combate Omicron, dar ar putea conține și alte elemente", a adăugat Stephane Bancel.

"Trebuie să fim atenți și să încercăm să ne păstrăm avantajul în fața virusului, nu să rămânem în urma lui", a subliniat CEO-ul companiei Moderna.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Mon
6
Tue
7
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău