Un vaccin nou creat în Elveția ar putea fi administrat în masă, începând din octombrie

  • 22 Aprilie 2020 14:27
Un vaccin nou creat în Elveția ar putea fi administrat în masă, începând din octombrie

Imunizarea în masă a populației elvețiene cu ajutorul unui vaccin creat împotriva noului coronavirus ce provoacă maladia respiratorie COVID-19 ar putea să înceapă în această țară în luna octombrie, a anunțat imunologul Martin Bachmann, citat de DPA.

Agenția Elvețiană pentru Produse Terapeutice, Swissmedic, a confirmat că poartă discuții în acest sens cu mai mulți oameni de știință, inclusiv cu Martin Bachmann, care lucrează la Spitalul Universitar din Berna.

"Acest calendar este extrem de optimist, dar nu este complet exagerat", a declarat Lukas Jaggi, purtător de cuvânt al Swissmedic, în această săptămână.

"Ținând cont de urgența cauzată de pandemia de coronavirus, vorbim despre câteva săptămâni, nu de câteva luni, în ceea ce privește procedurile de avizare", a adăugat el.

Dacă noul vaccin va îndeplini criteriile cerute, decizia de aprobare a sa ar putea fi luată înainte de încheierea acestui an, a precizat același purtător de cuvânt.

Martin Bachmann a declarat în fața jurnaliștilor elvețieni că a realizat deja cu succes mai multe teste pe șoareci.

Cercetătorul elvețian a folosit secvența genetică a virusului SARS-CoV-2, pe care experții din China au publicat-o în luna ianuarie, pentru a izola anumite proteine ce permit virusului să se atașeze de celulele umane.

Apoi, el a folosit acea secvență genetică pentru a construi un tip de virus "fals", care nu îi îmbolnăvește pe oameni, dar care declanșează o reacție imunitară ce îi permite organismului uman să se apere de adevăratul virus (SARS-CoV-2).

Parteneri din China și Letonia sunt implicați în dezvoltarea acestui vaccin. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău