Un vaccin Johnson & Johnson anti-HIV eșuează testul de eficacitate

  • 31 August 2021 19:00
Un vaccin Johnson & Johnson anti-HIV eșuează testul de eficacitate

Compania americană Johnson & Johnson a anunțat că rezultatele furnizate de analiza primară a unui studiu clinic de fază 2b au arătat că unul dintre vaccinurile sale dezvoltate împotriva HIV nu oferă o protecție suficientă împotriva infectării cu acest virus, informează DPA și Reuters.

Acest studiu de validare a eficacității vaccinului, cunoscut și sub denumirea de "studiu Imbokodo", a început în 2017 și a fost finalizat în 2020. Studiul clinic a inclus aproximativ 2.600 de femei tinere din cinci țări din Africa Subsahariană, potrivit Agerpres.
 
Cercetătorii au concluzionat că 63 dintre participanții care au primit placebo și 51 care au primit vaccinul Johnson & Johnson s-au infectat cu HIV, rezultând o eficiență a vaccinului de 25,2%, potrivit Reuters.
 
Compania Johnson & Johnson a anunțat că, în baza acestor rezultate, studiul Imbokodo nu va continua.
 
Reprezentanții companiei americane au precizat totodată că un studiu Mozaic de fază 3, care testează siguranța și eficacitatea unui alt vaccin anti-HIV, bazat pe o compoziție diferită și care este realizat pe bărbați care întrețin raporturi sexuale cu alți bărbați și transsexuali, va fi continuat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău