Un ucrainean, condamnat de un tribunal din Crimeea la opt ani de închisoare pentru sabotaj

  • 13 Iulie 2018 15:27
Un ucrainean, condamnat de un tribunal din Crimeea la opt ani de închisoare pentru sabotaj

Un tribunal din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia, l-a condamnat la opt ani de închisoare pe un cetățean ucrainean pentru sabotaj și deținere ilegală de arme, informează vineri dpa, citată de Agerpres.

Autoritățile ruse l-au acuzat pe Evgheni Panov de posesie ilegală de armament militar cu intenția de a comite acte de subminare în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu patru ani.

Panov și un alt cetățean ucrainean, Andrei Zahtei, au fost arestați în Crimeea în urmă cu doi ani sub acuzația că efectuau o misiune pentru armata ucraineană. Zahtei a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare.

Rusia a ocupat și anexat peninsula ucraineană Crimeea - unde este staționată cea mai mare parte a flotei ruse din Marea Neagră - ca răspuns la înlăturarea de la putere a președintelui ucrainean Viktor Ianukovici, apropiat de Moscova.

Anexarea Crimeii, realizată în urma unui referendum, a provocat în întreaga Europă reacții de condamnare a atitudinii Rusiei. Națiunile Unite au refuzat să legitimeze această anexare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău