Un ucigaș ar fi primit o comandă pentru asasinarea fiicei lui Serghei Lavrov

  • 22 Februarie 2016 10:22
Un ucigaș ar fi primit o comandă pentru asasinarea fiicei lui Serghei Lavrov

Serviciile speciale ruse au început căutarea persoanei care i-a trimis o comandă pe e-mail cunoscutului ucigaș plătit Aleksei Șerstobitov - care în prezent ispășește o pedeapsă într-o închisoare cu regim sever din Rusia - pentru asasinarea fiicei ministrului rus de externe Serghei Lavrov și a soțului ei, relatează portalul newsru.com.Autorul mesajului promitea o recompensă…

Serviciile speciale ruse au început căutarea persoanei care i-a trimis o comandă pe e-mail cunoscutului ucigaș plătit Aleksei Șerstobitov - care în prezent ispășește o pedeapsă într-o închisoare cu regim sever din Rusia - pentru asasinarea fiicei ministrului rus de externe Serghei Lavrov și a soțului ei, relatează portalul newsru.com.

Autorul mesajului promitea o recompensă de 500 milioane de dolari pentru uciderea Ekaterinei Vinokurova și a soțului ei, precizează, la rândul său, publicația online Gazeta.ru.

Serviciile secrete înțeleg 'absurditatea' acestei 'comenzi', a indicat o sursă din cadrul forțelor de ordine ruse, adăugând că, atunci când sunt vizați înalți oficiali, informația este verificată indiferent dacă pare sau nu realistă.

Ofițerul în rezervă FSB Aleksandr Beliaev presupune că 'autorul' fie a dorit să facă o glumă, fie este un dezechilibrat mintal, dar în ambele cazuri va suporta consecințe grave. 'Există în Codul nostru penal un articol intitulat 'Atentat la viața unui om de stat', a indicat el, adăugând că dacă serviciile secrete îl vor găsi atunci pedeapsa va fi exemplară.

Ekaterina Vinokurova este unica fiică a șefului diplomației ruse Serghei Lavrov. Ea s-a născut și a crescut la New York, dar în 2014 au apărut informații că Lavrov și-a adus fiica în Rusia. În prezent, ea este co-președinte al sucursalei din Rusia a cunoscutei case de licitații Christie's, iar soțul ei este un important om de afaceri, care din 2011 până în 2014 a condus grupul de investiții Summa, al lui Ziavudin Magomedov, un miliardar în vârstă de aproximativ 50 de ani.

Ucigașul Aleksei Șerstobitov, cunoscut în mediile interlope sub porecla 'Soldatul Lioșa', a fost condamnat în 2008 la 23 de ani de închisoare pentru 12 crime și tentative de omor. Cu toate acestea, anchetatorii nu au reușit să demonstreze implicarea sa într-o serie întreagă de asasinate. Se presupune că în 'palmaresul' lui Șerstobitov figurează zeci de lideri ai criminalității organizate și oameni de afaceri ruși. În timpul anchetelor, acesta a declarat că nu-i pare rău pentru faptele comise, întrucât niciuna dintre victimele sale nu merita să trăiască.

În închisoare, Șerstobitov a început să scrie cărți, în care face diverse recomandări ucigașilor plătiți. El consideră că după capturarea sa, în Moscova crimele au început să fie comise de niște 'neisprăviți și diletanți'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
26
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău