Un turist din R.Moldova, salvat de jandarmii montani din România după ce s-a rătăcit în munții Postăvaru

  • 25 Martie 2018 10:51
Un turist din R.Moldova, salvat de jandarmii montani din România după ce s-a rătăcit în munții Postăvaru

Un turist din Republica Moldova, care cobora sâmbătă, cu placa de snowboard, din Masivul Postăvarul, ar fi pierdut traseul marcat din cauza ceții și s-a rătăcit, apelând numărul de urgență 112, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea.

Imediat, jandarmii montani din Poiana Brașov au plecat cu Duster-ul cu șenile spre zona descrisă de turistul aflat în dificultate, transmite Agerpres.

„A fost folosit Duster-ul șenilat pentru a ajunge cât mai repede în zona în care se afla turistul rătăcit, însă a fost nevoie și de o deplasare pedestră a jandarmilor montani, având în vedere că persoana rătăcită a fost localizată într-o zonă împădurită în care nu se putea intra cu mașina. Prima intervenție a Duster-ului cu șenile din dotarea jandarmilor montani a fost de această dată reală și nu doar un exercițiu, fiind vorba de o misiune de căutare -salvare a unui turist, rezultatul fiind scurtarea timpului de reacție și ajungere la apelantul 112 aflat în dificultate în zona montană”, potrivit sursei citate.

Turistul nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind condus la Cabana Postăvarul, unde și-a recuperat forțele pentru a putea coborî în siguranță pe placa de snowboard până în stațiune, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău