Un turist din Republica Moldova, salvat în Munții Retezat. Bărbatul abordase un traseu prea lung pentru condiția sa fizică

  • 13 Octombrie 15:39
Un turist din Republica Moldova, salvat în Munții Retezat. Bărbatul abordase un traseu prea lung pentru condiția sa fizică

Un turist din Republica Moldova a fost salvat, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, de o echipă a Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, după ce a fost surprins de căderea întunericului pe un traseu de pe Valea Stânișoara, în Masivul Retezat, transmite Agerpres.

Potrivit Salvamont Hunedoara, bărbatul era singur și abordase un traseu prea lung pentru condiția sa fizică. După ce a fost localizat, turistul, care era epuizat de efort și echipat precar pentru timpul de afară, a fost preluat de salvamontiști și coborât la poalele muntelui.

„O echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara a intervenit în cursul nopții pentru localizarea si salvarea unui cetățean moldovean surprins de înserare pe Valea Stănișoara din Masivul Retezat. Turistul solitar, epuizat după un traseu prea lung pentru puterile sale și deficitar echipat pentru condițiile meteo actuale, a fost găsit și coborât la poalele muntelui în bune condițiuni”, a informat sursa citată.

Traseul Valea Stânișoarei este un traseu de nivel mediu și o diferență de nivel de 1.000 de metri, care se parcurge în 3,5 - 4 ore, conform salvamontiștilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Thu
8
Fri
8
Arhivă Radio Chișinău