Un tricolor imens va fi desfășurat în centrul capitalei

  • 25 Aprilie 2016 18:07
Un tricolor imens va fi desfășurat în centrul capitalei

Ziua Drapelului de Stat, 27 aprilie, va fi marcată în 2016 de Asociația obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) prin mai multe evenimente.

Membrii asociației planifică să desfășoare un tricolor imens în centrul capitalei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ODIP, sărbătoarea va începe de dimineață la Universitatea de Stat din Moldova, unde un tricolor de 15 metri lungime va fi desfășurat pe clădirea blocului central de studii. Studenții vor împărți panglică tricoloră cadrelor didactice și vor informa trecătorii cu privire la semnificația acestei zile.

Tot la Chișinău, va avea loc Marșul Tricolorului, unde un tricolor de 100 de metri lungime va fi desfășurat în centrul capitalei. Evenimentul va avea loc la ora 17.00 și va începe în Scuarul Europei. Voluntarii și simpatizanții asociației vor mărșălui pe străzile Chișinăului, vor împărți panglici tricolore trecătorilor. Manifestanții se vor opri pe strada pietonală, unde vor interpreta piese patriotice și vor recita poezii despre tricolor.

Ziua Drapelului de Stat va fi marcată și în localitatea Văsieni, raionul Ialoveni. Elevii liceului vor desfășura un tricolor de 15 metri lungime pe strada principală a localității și vor împărți panglici tricolore trecătorilor. Evenimentul va avea loc la ora 12.00, cu pornire de la Liceul „Dimitrie Cantemir”. Evenimentul face parte din proiectul „Choice – Cultural Heritage: Opportunity for Improving Civic Engagement”, finanțat de Uniunea Europeană.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlament la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului legislativ. Guvernul nu a anunțat deocamdată un program de activități cu ocazia Zilei Tricolorului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău