Un tribunal ucrainean respinge cererea lui Saakașvili de protecție împotriva extrădării

  • 05 Februarie 2018 19:15
Un tribunal ucrainean respinge cererea lui Saakașvili de protecție împotriva extrădării

O curte de apel din Ucraina a respins luni o cerere a liderului opoziției Mihail Saakașvili de protecție împotriva posibilei sale extrădări, a anunțat agenția de presă Interfax Ucraina citându-l pe avocatul lui Saakașvili, transmite Reuters.

Fostul președinte al Georgiei a intrat în Ucraina în septembrie, în ciuda faptului că i-a fost retrasă cetățenia ucraineană. Saakașvili (49 de ani) a fost președintele Georgiei în perioada 2004-2013. El și-a pierdut cetățenia georgiană în 2015, când a acceptat-o pe cea ucraineană și a devenit guvernator al regiunii Odesa.

În 2016, el și-a dat demisia din funcția de guvernator al regiunii Odesa și l-a acuzat pe președintele ucrainean Petro Poroșenko de corupție.

În Georgia, fostul președinte a fost condamnat recent la trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu în timpul celor două mandate ale sale ca șef al statului. Saakașvili respinge toate acuzațiile ca fiind invenții. În Ucraina, el este acuzat de sprijin pentru organizarea unui puci împotriva lui Poroșenko.

Saakașvili a cerut anterior tribunalului districtual din Kiev să i se acorde statutul de persoană ce are nevoie de protecție suplimentară, cerere pe care instanța a respins-o.

Mii de ucraineni au ieșit în stradă duminică la Kiev, cerând îndepărtarea de la putere a președintelui Petro Poroșenko. Manifestația a fost condusă de fostul președinte georgian Mihail Saakașvili.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău