Un tribunal ucrainean a condamnat patru ruși la câte 11 ani de închisoare pentru crime de război

  • 24 Decembrie 2022 18:23
Un tribunal ucrainean a condamnat patru ruși la câte 11 ani de închisoare pentru crime de război

Un tribunal ucrainean a condamnat patru prizonieri de război ruși la câte 11 ani de închisoare pentru crime de război, a anunțat sâmbătă Serviciul de Securitate al Ucrainei, transmite Agerpres.

Cei patru bărbați au fost capturați în luptă în regiunea nordică Harkov în luna octombrie a acestui an, se arată într-un comunicat al organizației, preluat de EFE.

Potrivit SBU, doi dintre ei sunt membri ai Brigăzii Speciale 16 a Direcției Generale a Înaltului Stat Major General al Forțelor Armate ale Rusiei, serviciul rus de informații militare, în timp ce ceilalți doi sunt mercenari angajați de o companie privată.

Faptele pentru care au fost condamnați au avut loc în luna septembrie în satul Borova, unde cei patru bărbați au participat la răpirea a trei săteni pentru a obține informații de la aceștia.

Bărbații condamnați i-au ținut pe deținuți într-o groapă în pământ, cu capetele acoperite cu saci de plastic, iar în timpul interogatoriilor i-au torturat "cu brutalitate" și i-au amenințat cu moartea, deși în cele din urmă au fost eliberați.

Un tribunal din regiunea Poltava (centru) i-a găsit vineri vinovați de conspirație pentru încălcarea legilor războiului, în conformitate cu articolul 438 din Codul penal ucrainean, și i-a condamnat la unsprezece ani de închisoare, așa cum a cerut procuratura.

Sentința mai poate fi atacată cu recurs. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău