Un trib amazonian a răpit șase persoane ca să obțină cadavrul șefului răpus de COVID-19

  • 05 Iulie 2020 14:47
Un trib amazonian a răpit șase persoane ca să obțină cadavrul șefului răpus de COVID-19

Membrii unui trib amazonian din Ecuador au eliberat șase persoane pe care le-au răpit pentru a cere restituirea rămășițelor liderului lor, care a murit de coronovirus, a declarat sâmbătă guvernul, potrivit AFP, citat de hotnews.ro.

Potrvit sursei citate, doi polițiști, doi soldați și doi civili au fost răpiți de băștinași joi, în satul Kumay, în apropierea graniței cu Peru.
 
Șeful tribului lor, care a murit după ce a fost infectat cu Covid-19, a fost înmormântat în conformitate cu directivele de sănătate ale autorităților, dar rămășițele au fost în cele din urmă exhumate și returnate tribului.
 
Ministrul de interne, Maria Paula Romo, a declarat pe Twitter că „cetățenii eliberați” au fost supuși unor examinări medicale după ce au fost reținuți în provincia Pastaza, în jungla Amazon din sud-estul Ecuadorului.
 
"Mulțimea care i-a sechestrat pe cei șase a fost estimată la aproximativ 600", a adăugat ministrul, adăugând că negocierile pentru eliberarea ostaticilor au fost conduse de șeful poliției, generalul Patricio Carrillo.
 
Poliția a declarat sâmbătă că o echipă specială a efectuat operațiunea de „exhumare și identificare” a corpului șefului tribului, care a fost transportat de către autorități la Kumay.
 
Cu peste 61.000 de cazuri de contaminare, inclusiv în jur de 4.800 de morți, Ecuador (17,5 milioane de locuitori) este una dintre țările cele mai afectate de pandemia din America Latină.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău