Un test care detectează și diferențiază SARS-CoV-2 de virusurile gripale A și B, aprobat în procedură de urgență

  • 04 Septembrie 2020 14:56
Un test care detectează și diferențiază SARS-CoV-2 de virusurile gripale A și B, aprobat în procedură de urgență

Un test de diagnosticare care permite detectarea și diferențierea virusului SARS-CoV-2 de virusurile gripale A și B a fost aprobat de Administrația americana pentru Alimente și Medicamente (FDA) în cadrul unei proceduri de autorizare de urgență, transmite vineri AFP, citată de Agerpres.

Grupul farmaceutic elvețian Roche a obținut undă verde din partea FDA pentru acest test.  

Denumit Cobas SARS-CoV-2 & Influenza A/B, acest test a fost aprobat de FDA în cadrul unei proceduri de autorizare de urgență, conform unui comunicat al Roche în care se precizează că testul va fi disponibil și pe piețele care acceptă marcajul "CE".

"Odată cu apropierea sezonului gripal, acest nou test este în mod particular important în măsura în care SARS-CoV-2 și infecțiile gripale se pot dovedi dificil de deosebit doar pe baza simptomatologiei", a declarat Thomas Schinecker, directorul general al Diviziei de diagnosticare din cadrul Roche, citat în comunicat.

"Acum, printr-un singur test, profesioniștii din domeniul sănătății pot să pună cu toată încrederea diagnosticul corect și să aleagă tratamentul cel mai eficient pentru pacientul lor", a adăugat el.

Acest test, realizat pe baza eșantioanelor de recoltare nazală sau nazofaringiană prin tamponare, este destinat pentru utilizarea pe mașinile Cobas 6800 și 8800, care sunt distribuite pe scară largă în spitale și sunt capabile să analizeze volume mari de eșantioane.

Pentru acest test, se pot obține până la 96 de rezultate în aproximativ 3 ore, conform Roche.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău