Un teren agricol și numerar, printre bunurile indisponibilizate de ARBI săptămâna trecută

  • 10 Mai 2022 09:16
Un teren agricol și numerar, printre bunurile indisponibilizate de ARBI săptămâna trecută

Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre în valoare de circa jumătate de milion de lei, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre bunurile indisponibilizate se găsește un teren agricol și numerar.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel:

  • Direcția analitică a finalizat 4 și a inițiat 13 analize operaționale, alte 111 analize operaționale și strategice fiind în procedură;
  • Direcția legislație și expertiză anticorupție a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză și 14 avize, iar 38 de proiecte sunt în procedură;
  • În cancelaria Centrului au fost înregistrate 863 materiale;
  • 50 de apeluri au fost recepționate la Linia națională anticorupție;

.       Direcția educație anticorupție a desfășurat 6 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în mai multe entități publice, alte 14 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs. Totodată, a fost lansată campania de informare "Integritate pentru sănătate", în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Crucea Roșie din Elveția și asociațiile obștești HOMECARE și CASMED. 

  • Au fost eliberate 45 de caziere de integritate;

.       La moment, 2 persoane se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău