Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea (România) va prezenta un spectacol la Chișinău

  • 03 Iunie 2023 16:30
Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea (România) va prezenta un spectacol la Chișinău

La Teatrul Național „Mihai Eminescu”, va fi prezentat sâmbătă, 3 iunie, la ora 16.30, în cadrul Festivalului Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023 (Bienala Teatrului Național ”Eugene Ionesco”), care se desfășoară la Chișinău până pe 4 iunie, spectacolul Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea (România) – ”Portugalia” de Zoltán Egressy, în regia lui Octavian Costin.

Potrivit Moldpres, în aceeași zi, la ora 19.00, la Teatrul Național „Eugène Ionesco” se va juca spectacolul ”Stafia Gemanyo” de Takuma Suehara, în regia autorului de la Compania Teatrală Obonro (Japonia).

Duminică, 4 iunie, în ultima zi a Festivalului BITEI, la ora 16.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul „Balada despre Narayama” după Shichiro Fukazawa, în regia lui Yukio Sekiya de la Gekidanichikyo-Hachimaru 1980 Theatre Company (Japonia).

La ora 18.00, la Teatrul Național „Eugène Ionesco” va avea loc spectacol muzical ”Lupii lui Calancea”, prezentat de Alex Calancea Band. După acest spectacol, la ora 20.00, la același teatru va avea loc ceremonia de închidere a Festivalului BITEI 2023 (ediția a XIII-a).

Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023 (Bienala Teatrului Național „Eugène Ionesco”), ediția a XIII-a (26 mai – 4 iunie 2023), este organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, împreună cu Teatrul Național „Eugène Ionesco”, sub Înaltul Patronaj acordat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Chișinău.

Programul ediției a XIII-a a Festivalului BITEI include reprezentările a douăzeci de companii de teatru, muzică și dans, cu spectacole în scenă și în plein-air, din China, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Italia, Polonia, România, Spania, Ucraina și Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,14 m/s
Sat
19
Sun
17
Mon
13
Tue
16
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău