Un teatru din București va transmite spectacolul ”Hamlet” după William Shakespeare de la distanță pentru publicul din R.Moldova și România

  • 01 Mai 2020 16:43
Un teatru din București va transmite spectacolul  ”Hamlet” după William Shakespeare de la distanță pentru publicul din R.Moldova și România

Spectacolul ”Hamlet” după William Shakespeare, realizat de echipa ”unteatru” din București, va fi transmis vineri, 1 mai, începând cu ora 18.00, pe pagina de facebook #unteatru .

Acesta este un dar oferit de Asociația pentru cultură și arte ”Arbor” din România și Institutul pentru cultură Arbor din R. Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, ex-secretarul de stat în domeniul culturii din R. Moldova, Victoria Nagy Vajda, președintele și fondatoarea Asociației pentru cultură și arte, a menționat că acest spectacol este oferit iubitorilor de teatru din R. Moldova și România.

”Intenția noastră vine în susținerea sectorului de teatru independent. Am ales ”unteatru”, pentru ca e un teatru care îl iubesc și care e model de teatru independent de succes, grație eforturilor pe care echipa ”unteatru” le depune. Mai mult, Arbor și-a propus să aducă la Chișinău, în 2020, trei spectacole realizate de unteatru, însă în prezent proiectul este blocat de criza cauzată de COVID-19”, a mai spus Victoria Nagy Vajda.

Potrivit sursei citate, este vorba de un spectacol de Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek, care durează o oră.

În 2018, echipa ”unteatru din România” a fost distinsă cu premiul ”Shakespeare daily” la Festivalul Shakespeare de la Gdansk, Polonia, iar în mai 2019 - cu Premiul de Excelență al Uniunii Teatrale din România.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău