Un târg de caritate în sprijinul forțelor armate a avut loc la o grădiniță din Ujgorod

  • 22 Octombrie 2022 15:24
Un târg de caritate în sprijinul forțelor armate a avut loc la o grădiniță din Ujgorod

Aproximativ 300 de persoane s-au alăturat târgului de caritate, care a avut loc în sprijinul Forțelor Armate ale Ucrainei la grădinița nr. 21 din Ujgorod. Yuliya Stadnichenko educatoare la instituție, a relatat pentru Audiovizualul Public Ujgorod despre acest lucru. Potrivit acesteia, târgul se desfășoară pentru prima dată în instituția lor și au participat copii și părinți din toate grupele.

Chiflele transcarpatice și dulceața de casă au fost vândute la târg de mama fetiței Inna Leshko.

„Am făcut chifle: coapte după rețeta noastră transcarpatică pe aluat de drojdie cu dulceață de mere din această recoltă, și am făcut și dulceață de  struguri din recolta transcarpatică de anul acesta. Ajutăm cât putem.”

Myroslava Medvid din Ujgorod și-a dus nepotul la grădiniță și a venit la târg.

„Am cumpărat chifle cu 100 de grivne și, de asemenea, produse de patiserie pentru 100 de grivne. Cred că oamenii au venit să susțină armata care ne protejează”.

La târgul caritabil din grădiniță s-au vândut produse de panificație, produse lucrate manual în culorile drapelului ucrainean, articole de artizanat  pentru copii, ceai și cafea.

„Am fost emoționați  până la lacrimi că atât de mulți părinți s-au alăturat acestei acțiuni. Au adus  cu bucurie produse de patisserie și alte bunătăți: pentru a ne ajuta Armata. Toți copiii  din grupa noastră  au tații  la război, așa că suntem foarte îngrijorați pentru ei, dorim  să aibă totul ce e necesar acolo, să persevereze și apoi vom avea cu toții un cer liniștit”, a spus Iulia Stadnichenko, educatoare la instituție, transmite Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău