Un tânăr, schimbat la naștere în spitalul din Călărași, va fi despăgubit cu 2 mii de euro (Sănătate INFO)

  • 11 August 2018 13:37
Un tânăr, schimbat la naștere în spitalul din Călărași, va fi despăgubit cu 2 mii de euro (Sănătate INFO)

Spitalul raional din Călărași va scăpa ieftin pentru o greșeală care i-a dat unui tânăr toată viața peste cap. Acesta a fost schimbat la naștere din greșeală și dat altei femei, care născuse în aceeași seară în aceeași maternitate un băiat. Tânărul a aflat despre greșeală abia la 16 ani, când tatăl biologic decedase, iar mama s-a stins și ea la scurt timp.

Cazul a avut loc la 21 aprilie 1992. Mama băiatului, Victoria Bulmaga născuse un copil de 4,300 kg, pe când la externare în acte era indicat că avea doar 3,250 kg și cu câțiva centimetri mai mic. Ulterior, a fost descoperită o corectare de angajații spitalului și în conținutul documentului eliberat Măriei Spânu, cealaltă mama căreia i-a fost schimbat copilul, în care este indicată greutatea copilului cu o corecție, inițial fiind scris 3,200 kg apoi vizibil corectat în 4,200 kg, relatează Sănătate INFO.

Dintr-o ordonanță a Procuraturii Călărași privind neînceperea urmăririi penale reiese că substituirea copiilor a avut loc din imprudența personalului medical al spitalului. Astfel, Tudor era copilul biologic al familiei Bulmaga, iar celălalt băiat era copilul familiei Spânu.

Copilăria tânărului a fost nefericită din cauza tatălui violent.

Mai multe aflați din articolul de pe Sănătate INFO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău