Un tânăr moldovean a vizitat peste 160 de țări: România este cea mai frumoasă (FOTO)

  • 26 Februarie 2017 13:24
Un tânăr moldovean a vizitat peste 160 de țări: România este cea mai frumoasă (FOTO)

De mai bine de zece ani călătorește în toată lumea. A ajuns pe cele șapte continente, a plonjat în toate oceanele, are peste o mie de zboruri, dar și milioane de kilometri parcurși. Tânărul moldovean, Viorel Rotaru a vizitat, până în prezent, peste 160 de țări. România este cea mai frumoasă țară din Europa, spune moldoveanul. În opinia sa, călătoriile sunt cele mai bune investiții. Merge fie de unul singur, cu amicii sau organizează turism de grup. Când revine la Chișinău, își administrează afacerea sa cu utilaje de construcție.

”Din copilărie visam să am un mod de viață ”călător”, dar în ultimii zece ani au apărut mai  multe posibilități, dar și timp pentru ca să-mi îndeplinesc dorințele de a ajunge în cele mai îndepărtate locuri din lume, de a fi întotdeauna în mișcare, de a vedea lucruri noi. Nu călătoresc pentru a obține faimă, vreau să văd limitele posibilităților mele, scrie RFI. Acum un an eram în Patagonia, în sudul Argentinei. Eram în drum spre Antarctida”, povestește la RFI, Viorel Rotaru, împătimit de călătorii.

”Aveam un ”task” pentru a ajunge în locuri mai deosebite, în zona arctică sau antarctică și îmi doream să fac poze cu drapelul R.Moldova. Îmi părea ceva neobișnuit, îmi doream poze în cele mai frumoase locuri, dar și rare. În ianuarie anul trecut am urcat și pe Kilimanjaro. A fost o urcare destul de dificilă. Ai nevoie de o pregătire fizică foarte bună”. ”De obicei, cei care călătoresc fac un top al țărilor vizitate. Eu nu aș face așa ceva. Spre exemplu, continentul antarctic este deosebit, are specificul său. De asemenea, Australia, nordul Canadei sau Groenlanda”, continuă tânărul moldovean.

Își planifică din timp fiecare călătorie. Are grijă și de biletele de zbor, pe care, de obicei le ia la prețuri avantajoase.”Planificarea unei călătorii este o plăcere pentru mine. Am mers și fără un plan întocmit de acasă, dar se întâmplă mai rar. Planificarea este nu doar o plăcere, dar și o posibilitate de a face călătoria să aibă un buget realist. Chiar dacă a fost programată din timp, cea mai scumpă călătorie a fost de trei mii de euro, în Antarctida”. ”Încercam să fac un calcul cam câte zboruri am avut până acum. Cred că peste o mie, dar kilometri în zbor, milioane, cu siguranță”, ne mărturisește Viorel Rotaru.

”Prefer să merg în zonele despre care se spune că sunt riscante. Mai des sunt aparent riscante. În linii mari, o țară poate fi riscantă, dar nu în toate regiunile. Unele țări sunt mai interesante decât oamenii își închipuie sau invers se întâmplă”.

Pregătirea bagajului și a echipamentului sunt foarte importante, precizează călătorul. ”Spre exemplu, în Groenlanda, în timpul zilei iarna se înregistrau -65 de grade și respectiv trebuia să ai grijă să fii echipat corespunzător. Sunt deplasări unde nu-mi iau nici un bagaj, îndeosebi când merg în Africa sau în țări din Asia. Am nevoie de ceva, cumpăr pe loc”. 
 
Și cum anul a început, Viorel Rotaru are deja stabilită agenda călătoriilor.”În martie voi pleca în sudul Marii Britanii, unde voi face tururi prin castele. Am programată deja o tură în Caraibe, altă tură prin California, Texas, statele din jur. În luna mai probabil voi ajunge în Africa de Sud, Safari. Când ai multe călătorii într-un an sau ai văzut multe țări și regiuni din lume, deja escapade ușoare sau călătorii simple până în Europa sau New York nu-ți par ceva deosebit. Îți dorești ceva mai intrigant și interesant. Acum 10 ani, un zbor până în Munchen părea ceva neobișnuit, acum pare ceva simplu”.

”Până acum am vizitat țările care mi-au trezit un interes mai mare – peste 160. Urmează și altele unde nu am reușit deocamdată să ajung în Africa și zona Pacificului. Îmi doresc să vizitez și Arabia Saudită. În următorii ani sper să merg. Pentru mine contează experiența, ceea ce văd și simt într-o călătorie. Pot spune cu certitudine că  România este cea mai frumoasă țară din Europa. Am străbătut-o în lung și lat. Revin în fiecare an, sunt locuri foarte frumoase, îndeosebi zona carpatică”, conchide Viorel Rotaru de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
4,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Fri
9
Sat
8
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Arhivă Radio Chișinău