Un tânăr s-a înecat în lacul de la Porțile Orașului

  • 15 Iulie 2020 15:12
Un tânăr s-a înecat în lacul de la Porțile Orașului

Un tânăr de 25 de ani și-a pierdut viața în această amiază, 15 iulie, după ce a intrat să se scalde în lacul de lângă Porțile Orașului din sectorul Botanica.

Ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat pentru IPN că informația a fost recepționată în jurul orei 13.00. Identitatea persoanei a fost stabilită, fiind vorba despre un tânăr din capitală.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat că la fața locului a intervenit un echipaj al salvatorilor, care în scurt timp au recuperat corpul neînsuflețit.

„De la începutul anului, în bazinele acvatice din țară s-au înecat 40 de persoane, inclusiv patru minori. Salvatorii îndeamnă oamenii să evite scăldatul în locuri neautorizate, unde nu sunt amenajate stații de salvare. Mai mult ca atât, este indicat să nu consume băuturi alcoolice când merg la scăldat, dar în general este indicat de a evita scăldatul în condiții de pandemie”, a menționat Liliana Pușcașu.

Acum două săptămâni, în același lac s-a înecat un tânăr de 19 ani. Tânărul a mers la lac împreună cu patru prieteni. Când a dat semne de înec, prietenii au încercat să-l ajute să iasă din apă, dar nu au reușit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău