Un tânăr de 22 de ani, condamnat la închisoare de către autoritățile separatiste

  • 14 Ianuarie 2013 13:39
Un tânăr de 22 de ani, condamnat la închisoare de către autoritățile separatiste

Un tânăr din Republica Moldova, Alexandru Coliban, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat de către autoritățile separatiste de la Tiraspol la doi ani și jumătate de închisoare, potrivit Asociației Promo-Lex.

El a fost condamnat pentru că a distribuit, împreună cu un grup de studenți, pliante electorale împotriva actualului lider de la Tiraspol, Evgenii Șevciuk, în campania pentru așa-numitele alegeri prezidențiale din decembrie 2011. Instanțele transnistrene l-au găsit vinovat de ”împiedicarea exercitării dreptului la libera alegere”. Tânărul a recunoscut că a participat și la mitingurile cu caracter electoral, iar acest fapt a fost catalogat ca recunoaștere a vinei incriminate.

Mama tânărului, Svetlana Coliban, se arată îngrijorată de faptul că fiul său își ispășește pedeapsa în condiții inumane și nu îi este acordată asistența medicală necesară.

În opinia rudelor și a juristului Asociației Promo Lex, Pavel Postică, dosarul pe numele tânărului a fost intentat, ca răzbunare personală a lui Evghenii Șevciuk.

Asociața Promo Lex a anunțat că va sesiza, de urgență, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, împotriva Republicii Moldova și a Federației Ruse, pentru violarea dretului la libera exprimare și a dreptulu la libertatea și siguranța persoanei.

Autoritățile de la Chișinău au inițiat un dosar penal pentru ”reținerea ilegală” a lui Alexandru Coliban.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:4,63 m/s
Tue
15
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău