Un tânăr de 17 ani a decedat din cauza gripei

  • 14 Februarie 2018 11:17
Un tânăr de 17 ani a decedat din cauza gripei

Un tânăr de 17 ani, diagnosticat cu gripă, a decedat marți, 13 februarie, în Chișinău. Ministerul Sănătății informează că pacientul s-a adresat la Urgență pe 12 februarie, în stare gravă, cu semne de șoc toxico-bacterian și febră 38,3 C.

Acesta a fost transportat la Spitalul „V. Ignatenco”, în zona de resuscitare, dar starea de sănătate i s-a agravat și nu a mai putut fi salvat. Rezultatul examenului virusologic atestă prezența virusului gripal B, transmite IPN.

Din spusele rudelor, în zilele de 8 și 9 februarie tânărul a avut tuse uscată, rară, dar a fost activ, la medic nu s-a adresat. Pe 12 februarie dimineața au apărut frisoane, slăbiciuni și febră.

Medicii l-au diagnosticat cu bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie, cardiopatie toxico-infecțioasă, insuficiență cardio-respiratorie, insuficiență renală acută, disfuncție intestinală și gripă. Urmează o expertiză medico-legală pentru a preciza cauza morții.

Conform datelor ministerului sănătății, în perioada 5–12 februarie, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a fost în creștere, dar s-a menținut sub pragul epidemic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău