Un tânăr ambasador european a făcut o călătorie pe bicicletă, de la Chișinău la Bruxelles

  • 20 August 19:50
Un tânăr ambasador european a făcut o călătorie pe bicicletă, de la Chișinău la Bruxelles

Jules Bigot, un tânăr ambasador european care a făcut stagiere în Republica Moldova, a decis să facă o călătorie pe bicicletă până la Bruxelles, pornind de la Chișinău. Acesta a ajuns duminică, 18 august, în capitala Belgiei, finalizând traseul său pe bicicletă care a cuprins 6 țări: Republica Moldova, România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania și Țările de Jos.

Timp de un an, Jules Bigot, care este originar din Franța și student în mai multe centre de învățământ, inclusiv pe programul Erasmus, a urmat un stagiu la Ambasada Franței la Chișinău, apoi în cadrul Institutului Republican Internațional - IRI Moldova, bifând și un scurt ciclu vizită de documentare la Delegația UE în Republica Moldova.

La finalul stagiului în Republica, tânărul a hotărât să facă o călătorie mai puțin obișnuită de la Chișinău la Bruxelles, cu scopul de a înțelege mai bine procesul de aderare la UE”, se menționează într-o postare pe pagina oficială de Facebook a delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

După ce a pedalat timp de 28 de zile și a parcurs 3.400 km din Chișinău, Chișinău, Jules a ajuns duminică, 18 august, la Bruxelles, finalizând călătoria sa pe bicicletă prin 6 țări: Republica Moldova, România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania și Țările de Jos.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău