Un submarin argentinian a fost găsit în Oceanul Atlantic la un an după ce a dispărut

  • 17 Noiembrie 2018 12:29
Un submarin argentinian a fost găsit în Oceanul Atlantic la un an după ce a dispărut

Un submarin al Forțelor Navale argentiniene a fost găsit la un an după dispariția lui, au anunțat sâmbătă dimineața autoritățile, relatează dpa și AFP.

ARA San Juan a fost găsit într-un loc neprecizat din Oceanul Atlantic la o adâncime de 800 de metri, au anunțat Forțele navale argentiniene într-o postare pe Twitter redistribuită de Ministerul Apărării.

"ARA San Juan a fost indentificat cu certitudine", se mai menționează în tweet.

O căutare internațională de amploare a fost lansată după ce submarinul a dispărut pe 15 noiembrie anul trecut, dar speranțele de a mai găsi în viață echipajul de 44 de oameni au încetat după două săptămâni. Ulterior, amploarea operațiunii de căutare s-a redus considerabil.

Joi, firma nord-americană Ocean Infinity era la doar 48 de ore de a înceta căutările când a găsit un obiect necunoscut pe fundul oceanului. O inspecție de la o distanță mai mică utilizând un submarin controlat prin telecomandă a dus la concluzia că obiectul descoperit era San Juan.

Guvernul Argentinei a cedat în fața presiunilor din partea familiilor membrilor echipajului dispărut în luna ianuarie și a oferit o recompensă de 4,8 milioane de dolari pentru informații care ar fi dus la recuperarea submarinului.

Cu câteva zile mai devreme, un judecător care investiga dispariția submarinului, care a fost construit în portul german Emden în 1983 și a fost modernizat în Argentina în 2013, avea "multe deficiențe".

Joi li s-a adus un omagiu celor 44 de membri ai echipajului la baza navală de la Mar del Plata, în prezența președintelui argentinian Mauricio Macri.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău