Un sportiv moldovean a devenit campion mondial la lupte greco-romane

  • 26 Iulie 2021 12:21
Un sportiv moldovean a devenit campion mondial la lupte greco-romane

Sportivul moldovean Alexandru Solovei a devenit ieri, la Budapesta (Ungaria), campion mondial la lupte greco-romane, categoria cadeți, transmite MOLDPRES.

Federația de Lupte din Republica Moldova a anunțat că Alexandru Solovei l-a învins pe luptătorul din Iran Alireza Morad Abdevali (2-1) și a cucerit titlul de campion mondial la categoria cadeți. În semifinală el a trecut de bulgarul Dimitar Stoyanov Rachel. În pătrimile de finală moldoveanul l-a învins pe Islam Ievloiev din Kazahstan cu 3-1 și în optimile de finală a câștigat în fața luptătorului din Estonia, Georg Kristerson cu scorul de 4-0, transmite sursa citată.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a felicitat pe sportivul moldovean pe rețelele de socializare. „O veste bună a venit de la Budapesta, unde se desfășoară Campionatul mondial de cadeți la lupte. Ieri seara, sportivul moldovean Alexandru Solovei a devenit campion mondial la lupte greco-romane (categoria 71 kg). Dragă Alexandru, felicitări și mult succes în continuare! Victoria ta este dovada faptului că munca se răsplătește. Exemplul tău va inspira alți tineri să se avânte în competiția sportivă și să ducă demni numele țării noastre în lume. Îți mulțumim pentru efort, perseverență și pentru bucuria de a fi mândri de Moldova”, a notat Maia Sandu.

Anterior, Alexandru Solovei a cucerit titlul de campion european la categoria cadeți. El este discipol al Clubului Sportiv „Heracle”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău