Un spital din SUA, dat în judecată de personalul său forțat să se vaccineze împotriva COVID-19

  • 09 Iunie 2021 11:40
Un spital din SUA, dat în judecată de personalul său forțat să se vaccineze împotriva COVID-19

Peste o sută de angajați ai unuia dintre cele mai importante spitale din Texas au lansat o acțiune în justiție împotriva angajatorului lor, decis să-și concedieze angajații nevaccinați împotriva COVID-19, informează AFP.

Houston Methodist, grupul spitalicesc în cauză, le-a dat termen până luni angajaților pentru a dovedi că s-au vaccinat.

Cei 117 reclamanți consideră că această cerință este ilegală, deoarece vaccinurile au fost aprobate de administrația americană doar în cadrul unei proceduri de utilizare de urgență.

"Nu suntem împotriva vaccinului. Vrem doar să ne simțim mai confortabil și să avem la dispoziție mai multe cercetări înainte de a fi imunizați", a declarat în urmă cu câteva săptămâni în presa locală asistenta medicală Jennifer Bridges.

Odată trecut termenul, o notă internă a spitalului preciza că angajații recalcitranți sunt suspendați timp de două săptămâni fără a fi plătiți, apoi concediați dacă în continuare nu respectă cerința angajatorului.

Pe o rețea de socializare, Jennifer Bridges a solicitat publicului să vină și să-și arate sprijinul pentru cauza ei la sfârșitul ultimei sale zile de muncă în campusul Baytown, de lângă Houston.

Câteva zeci de persoane au răspuns apelului ei.

"Suntem mândri să vă spunem că aproape 100% din cei 26.000 de angajați ai noștri au luat decizia corectă de a respecta obligația sacră de a ne proteja pacienții", a spus Houston Methodist într-un comunicat trimis AFP. "Este păcat că etapa de ieri, care a făcut din Houston Methodist cel mai sigur spital din țară, a fost umbrită de câțiva angajați nemulțumiți", se precizează în același comunicat.

Houston este una dintre capitalele medicale ale lumii datorită Texas Medical Center (TMC), un district al orașului care reunește spitale și universități. Peste 106.000 de angajați primesc în acest loc anual 10 milioane de pacienți.

În Statele Unite, peste 171 de milioane de persoane, sau 52% din populație, au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Cu toate acestea, în mod paradoxal, un studiu din decembrie 2020 realizat de Fundația Kaiser Family pe un eșantion de 1.676 de adulți a indicat faptul că 29% dintre persoanele care lucrează în sectorul medical nu doreau sau probabil nu doreau să se vaccineze.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău