Un spectacol de Alexandru Grecu va avea loc la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale”

  • 30 Martie 14:43
Un spectacol de Alexandru Grecu va avea loc la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale”
Moldpres

La Teatrul Național ”Satiricus Ion Luca Caragiale” va avea loc vineri, 1 aprilie, la ora 18.30, spectacolul ”Fără pijamale” după Mawby Green și Ed Feilbert, în regia lui Alexandru Grecu, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, regizorul spectacolului, Alexandru Grecu a menționat că spumoasa și savuroasa comedie „Fără pijamale” are la bază farsa franțuzească „Moumou”, scrisă în 1944 de Jean de Letraz. ”Piesa, care s-a jucat ani în șir pe Broadway și la Hollywood cu casa închisă, având parte de un succes fulminant, ajunge acum și pe scena Teatrului Național ”Satiricus”. „Fără pijamale” aduce cu sine și o serie de intrigi, farse pline de umor, infidelități, decepții, promisiuni ce nu pot fi ținute, răsturnări de situație și schimburi de identități, care vă vor ține cu sufletul la gură și vă vor provoca râsul”, a precizat regizorul. Potrivit sursei citate, un afacerist curtenitor își face planuri să plece într-o călătorie de afaceri, dar fără să-i dea de știre, soția sa îi invită pe prietenii soțului ei să petreacă weekendul în casa lor. Dar ce se întâmplă când, de fapt, prietenii nu există și trebuie inventați? Și când mai apare și un vechi prieten din liceu al soțului, care este copleșit de amploarea situației, un valet de conjunctură pus mereu pe harță, o cameristă cu visuri de mărire și un inspector de poliție care caută să avanseze? Se nasc niște personaje hilare și încurcături spectaculoase, totul adunat într-un spectacol cu ritm.

În aceeași zi, la 18.00, la Palatul Republicii, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, dirijată de Mihail Agafița, va prezenta un concert simfonic. Solist - Mihail Zavali (percuție). În program: Neil Stipp, Christian Paterniti, Brian T Field, Jerome de Bromhead, Ruth Alon, Lars Fetzek, Juan Pablo Medina ș.a.

Tot pe 1 aprilie, la 19.00, de ziua umorului, la Teatrul Republican ”Luceafărul” va avea loc un spectacol de comedie organizat de ”STANDUPOVKA” – primul club de comedie din Republica Moldova. Potrivit organizatorilor, în contextul evenimentelor din Ucraina, oamenii sunt stresați, speriați și demotivați. Comedia mereu a ajutat oamenii să treacă mai ușor prin momentele dificile. ”Vrem cu acest concert să-i susținem pe toți oferindu-le emoții pozitive și detox informațional”, afirmă organizatorii. Pe scenă vor evolua: Vlad Sliusarenco, Alexandru Ghețan, Serghei Volcanescu, Victor Maximciuc, Dmitrii Leontiev, Igor Chepoy, Marin Madan, Mihaela Ionașcu, Victor Vizitiu și Dmitrii Busuioc. Invitat special - Ivan Liulenov.

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului vineri, la 18.00, spectacolul ”Aveți ceva de declarat?”, montat de Petru Hadârcă după piesa “Puricele în ureche”, scrisă de comediograful francez Georges Feydeau, iar la 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” - spectacolul  ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza, regia Petru Vutcărău.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea normelor de protecție antiepidemice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău