Un sondaj va evalua practicile ilegale în mai multe universități din R. Moldova

  • 18 Ianuarie 19:29
Un sondaj va evalua practicile ilegale în mai multe universități din R. Moldova

Peste 4000 de studenți din șapte universități vor fi întrebați în luna februarie a acestui an, în cadrul unui sondaj, despre satisfacția față de studii, dar și despre eventualele practici ilegale existente în universitatea în care studiază. Rezultatele sondajului vor fi publicate în luna martie, transmite IPN.

Ministerul educației și cercetării, Dan Perciun, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că studenții vor fi întrebați despre satisfacția pe care o au față de studiile care le oferă universitatea, vor fi întrebați despre anumite practici imorale, ilegale care există sau nu există în instituțiile de învățământ, dacă cunosc cazuri când se achită pentru note, dacă cunosc cazuri când profesorii constrâng studenții să procure materiale elaborate de către ei. Rezultatele sondajului vor fi publicate pe fiecare universitate în parte.

„Asta ne va permite să avem o ierarhizare, să avem o imagine, să avem un tablou cu privire la integritatea în învățământ superior. Obiectivul nostru aici este punem presiune pe universități să-și revadă anumite practici dacă sondajul constată că sunt probleme în universitățile respective”, a declarat Dan Perciun.

De asemenea, va fi promovat un soft național de verificare a testelor la plagiat. Or, astăzi, spune ministrul, lucrurile se întâmplă într-o manieră descentralizată și nu există certitudinea că se respectă standardul academic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău