Un soldat turc a fost ucis și alți trei militari au fost răniți în Siria, primele victime anunțate de Turcia

  • 11 Octombrie 2019 15:15
Un soldat turc a fost ucis și alți trei militari au fost răniți în Siria, primele victime anunțate de Turcia

Un soldat turc a fost ucis și alți trei militari au fost răniți în luptele împotriva unei miliții kurde în Siria, a anunțat vineri Ministerul Apărării turc, citat de France Presse.

Este vorba de primele victime anunțate de Turcia în cadrul operațiunii sale 'Izvorul păcii' declanșate miercuri în nord-estul Siriei. Această ofensivă vizează miliția kurdă YPG, susținută de către Occident în lupta sa împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, dar Ankara o consideră 'grupare teroristă' din cauza legăturilor sale cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care duce un război de gherilă pe teritoriul turc.

Confruntări violente au avut loc joi între militarii turci și combatanții kurzi din YPG. Mai multe orașe de frontieră turcești au fost lovite de tiruri de rachete și obuze trase de YPG, potrivit AFP.

Conform autorităților locale turce, șapte civili, între care un bebeluș, și-au pierdut viața și aproximativ 70 au fost răniți de aceste proiectile în provinciile turce Sanliurfa și Mardin, la frontiera cu Siria.

Ofensiva turcă împotriva YPG deschide un nou front în conflictul soldat deja cu peste 370.000 de morți și milioane de refugiați din 2011 în Siria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău