Un soldat rus care a refuzat să lupte în Ucraina, condamnat la 5 ani de închisoare

  • 12 Ianuarie 17:00
Un soldat rus care a refuzat să lupte în Ucraina, condamnat la 5 ani de închisoare

Un tribunal rus a condamnat un soldat profesionist la cinci ani de închisoare pentru că a refuzat să meargă la război în Ucraina, au spus joi surse judiciare, potrivit hotnews.ro.

Procesul a avut loc la tribunalul militar din Ufa, în Republica Bașchiria.

Soldatul Marsel Kandarov, în vârstă de 24 de ani, „nu a vrut să participe la operațiunea militară rusă” din Ucraina, lansată anul trecut în februarie, nu s-a prezentat la post în luna mai, a anunțat serviciul de presă într-un comunicat de joi al tribunalului din Bașchiria.

În septembrie, a fost „găsit” de polițiști, potrivit aceleiași surse.

El a fost găsit vinovat de sustragerea de la serviciul militar timp de mai bine de o lună în timpul unei perioade de mobilizare și a fost condamnat la cinci ani de închisoare, se arată în comunicat.

În septembrie, președintele rus Vladimir Putin a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezerviști, după o serie de eșecuri militare rusești în Ucraina.

Zeci de mii de bărbați ruși au părăsit Rusia pentru a scăpa de mobilizare, în special mergând în țările vecine ale Rusiei, cum ar fi Armenia, Georgia și Kazahstan.

Anterior, o instanță militară din Moscova a condamnat un rezervist mobilizat la cinci ani și jumătate într-o colonie penală că a „lovit” un ofițer în timpul unei certe, a informat miercuri agenția de presă oficială rusă TASS.

Potrivit agenției de presă, rezervistul și-a exprimat „nemulțumirea” față de organizarea pregătirii militarilor mobilizați de lângă Moscova, înainte de a-l lovi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău