Un șofer de autobuz din Republica Moldova a primit o amendă uriașă în România, pentru nerespectarea timpilor de condus și odihnă

  • 21 Ianuarie 12:05
Un șofer de autobuz din Republica Moldova a primit o amendă uriașă în România, pentru nerespectarea timpilor de condus și odihnă

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac au amendat, joi, cu 31.000 de lei (aproximativ 124 000 lei moldovenești) pentru nereguli la tahograf un șofer de 37 de ani, din Republica Moldova, care conducea spre Italia un autobuz cu 12 pasageri, scrie Agerpres.

Tahograful este dispozitivul care înregistrează viteza autovehiculului, permițând verificarea respectării timpului de odihnă și de lucru și a restricțiilor de viteză de către conducătorul auto.

În urma verificării cartelei tahograf, s-a constatat că șoferul utiliza cartela emisă pe numele altei persoane, iar pe cea proprie erau înregistrate șapte abateri cu privire la timpii de odihnă. Totodată, cartela nu fusese downloadată în sistemul electronic de 57 de zile calendaristice, fiind depășit termenul legal cu 29 de zile, a anunțat Biroul de presă al Poliției Timiș.

Conducătorul autobuzului a fost sancționat contravențional cu amendă de 31.000 de lei  (aproximativ 124 000 lei moldovenești), fiind dispusă imobilizarea mijlocului de transport, până la punerea în legalitate.

Poliția atrage atenția conducătorilor autovehiculelor de transport pasageri și marfă că respectarea timpilor de condus și odihnă este în primul rând o măsură preventivă, în vederea scăderii numărului de evenimente rutiere pe fondul oboselii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău