Un șofer a denunțat un agent de circulație la Linia Națională Anticorupție. Din mașina polițistului au fost ridicați aproximativ 4000 de lei

  • 05 Iulie 2021 11:46
Un șofer a denunțat un agent de circulație la Linia Națională Anticorupție. Din mașina polițistului au fost ridicați aproximativ 4000 de lei

Un apel la linia națională anticorupție a rezultat cu pornirea unei cauze penale pentru corupere pasivă în privința unui angajat al Inspectoratului Național de Securitate Publică. Polițistul a fost denunțat de un șofer care s-a plâns la CNA că a fost oprit în trafic și că i s-ar fi cerut mită.

Potrivit denunțătorului, în dimineața de sâmbătă, a fost stopat de un echipaj al INSP pentru încălcarea limitei de viteză în apropiere de intersecția străzilor Calea Orheiului cu Ceucari. Pentru a nu-i întocmi actul de constatare și a nu-i ridica permisul de conducere, polițistul i-ar fi cerut 500 de lei. După ce i-a dat banii, bărbatul a apelat la CNA.

În urma acțiunilor, desfășurate la fața locului de CNA și procurori, în automobilul de serviciu al echipajului INSP au fost depistată o sumă de aproximativ 4000 de lei, inclusiv banii oferiți de denunțător. Pe numele agentului de circulație a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă (art.324, alineatul 4), iar în prezent acesta este cercetat în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă în mărime de la 1000 la 2000 unități convenționale și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău