Un site dedicat promovării turismului verde în sectorul dunărean, creat în cadrul unui proiect transfrontalier

  • 13 Martie 2022 15:50
Un site dedicat promovării turismului verde în sectorul dunărean, creat în cadrul unui proiect transfrontalier

A fost lansat un site dedicat promovării turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre, anunță Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, potrivit unui comunicat.

Danube-ecotravel.com a fost creat în cadrul proiectului transfrontalier „Dezvoltarea și promovara turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre”, implementat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (România), Consiliul raional Cahul (Republica Moldova) și Comitetul Executiv al Consiliului Local al comunității teritoriale Reni (Ucraina).

Mihai Țurcanu, asistent de proiect de la IDIS „Viitorul”, a spus la conferința de lansare că deocamdată site-ul este funcțional în limbile română și engleză. Urmează ca toate informațiile să fie traduse și în limba ucraineană. Site-ul are opt rubrici principale, unele având și câteva subrubrici. Astfel, turiștii și potențialii turiști pot afla informații despre istoria, geografia, cultura, demografia și economia regiunii transfrontaliere Cahul-Reni-Galați, despre potențialul turistic și atracțiile turistice din regiune. La fel, despre serviciile de alimentare și cazare din zonă și despre unele rutele transfrontaliere care pot fi exploatate în regiune. Altele trei rute vor fi create în cadrul proiectului și vor fi plasate pe site odată cu finalizarea lor. „Turiștii, datorită acestui site, au la îndemână toate informațiile necesare despre regiune și cum pot să-și planifice o vizită. Site-ul deja poate să-și îndeplinească principala funcție - de a promova turismul în regiunea Cahul-Reni-Galați”, a spus Mihai Țurcanu.

Doina Cebotaru, responsabilă de comunicare din partea Consiliul raional Cahul, a menționat că scopul site-ului este de a crește vizibilitatea celor trei regiuni dunărene - Reni, Galați și Cahul, dar și a numărului de turiști. „Am depus eforturi în scopul creării unui site atractiv, eficient și ușor de utilizat”, a menționat Doina Cebotaru.

„Site-ul, sperăm să fie o activitate de bun augur pentru Cahul, Reni și Galați, dar și pentru cei care doresc să se implice în dezvoltarea turismului verde. Sperăm foarte mult că oamenii din domeniul turismului din aceste zone vor coopera prin intermediul site-ului respectiv, își vor promova afacerile, interesele și potențialul turistic pe care îl au”, a declarat Liubomir Chiriac, manager de proiect.

Potrivit Anei Znaceni, coordonator de proiect din partea IDIS „Viitorul”, site-ul, la finalizarea proiectului, va rămâne în gestiunea Consiliului raional Cahul. La fel, a spus că proiectul are o perioadă de implementare de 30 de luni, iar acum este la jumătatea perioadei de implementare. În cadrul proiectului a fost realizat un studiu de bună vecinătate în sectorul dunărean, iar acum este la etapa de finalizare un ghid privind turismul transfrontalier în regiune. Anterior, au fost desfășurate patru sesiuni de instruire pentru prestatorii de servicii turistice și pentru potențiali prestatori de servicii turistice din Galați, Reni și Cahul, privind consolidarea capacităților acestora în domeniul turismului verde. Sunt prevăzute încă două seminare de acest gen. Urmează să fie realizate trei vizite de studiu în România, Republica Moldova și Ucraina și create trei rute turistice care să lege cele trei regiuni. Totodată, sunt planificate să fie organizate două festivaluri, unul la Cahul și altul la Reni, de promovare a tradițiilor locale.

Proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre” este parte a Programului Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și este cofinanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și de către țările participante: Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău