Un singur candidat la funcția de membru supleant al Colegiului disciplinar din partea judecătorilor. Cine s-a înscris în concurs

  • 15 Martie 2021 09:40
Un singur candidat la funcția de membru supleant al Colegiului disciplinar din partea judecătorilor. Cine s-a înscris în concurs

Magistratul Stanislav Sorbalo, de la Judecătoria Bălți, sediul central este singurul candidat înscris în concursul pentru ocuparea funcției de membru supleant în Colegiul disciplinar din partea judecătoriilor. Informația a fost publicată pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii.

Stanislav Sorbalo a fost numit în funcția de magistrat la Judecătoria Bălți în anul 2004, unde a activat până în anul 2009, când a fost eliberat din funcție. Judecătorul a fost restabilit în funcție în iulie 2020. Decizia a fost luată în procedura de soluționare amiabilă a dosarului aflat pe rol la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, notează Bizlaw.md.

Până a fi judecător, Stanislav Sorbalo a activat în calitate de anchetatori și ofițer de urmărire penală. Cea mai înaltă funcție fiind cea de șef al Sectorului de poliție nr. 4 din Bălți. Magistratul a indicat în CV că are o vechime totală de muncă de peste 32 de ani.

În total, la concurs au fost scoase trei funcții de membri supleanți ai Colegiului disciplinar din rândul judecătorilor, un resprezentant al Curții Supreme de Justiție și doi din partea instanțelor de prim nivel. Concursul urmează să fie desfășurat în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din 26 martie.

Conform Legii cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor, Colegiul disciplinar este format din cinci judecători și patru membri ai societății civile, cu un mandat de șase ani. Totodată, Adunarea Generală a Judecătorilor are responsabilitatea de a alege cinci membri supleanți ai Colegiului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău