Un singur boxer moldovean a rămas în concurs la Mondiale

  • 16 Septembrie 2019 10:41
Un singur boxer moldovean a rămas în concurs la Mondiale

Boxerul Dorin Bucșa (57 kg) a rămas singurul sportiv moldovean în concurs în faza preliminară a Campionatului Mondial, care se desfășoară la Ekaterinburg (Rusia), din cei patru care au făcut deplasarea, relatează MOLDPRES.

Ieri, Alexandru Paraschiv (63 kg) a cedat cu scorul 0-5 lui Ilia Popov (Rusia). Andrei Chiriacov (81 kg) a fost devansat cu același scor de Mihail Dauhltavets (Belarus), iar anterior Nicolae Bucșa (69 kg) a fost învins cu 5-0 de Wyatt Sanford (Canada).

Dorin Bucșa l-a învins cu scorul 3-2 pe Mohammad Alwadi (Iordania). Aceasta a fost a doua sa victorie repurtată la campionat. Următoarea partidă este programată pentru 17 septembrie.

În echipa națională nu au fost incluși, la decizia președintelui Federației naționale, Vasile Chirtoca, cei mai buni pugiliști moldoveni: maeștrii internaționali Dumitru Galagoț (63 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg). ”Trebuie să schimbăm ceva în box pentru a fi obținute rezultate mai bune. La Jocurile Europene, evoluțiile lor au fost modeste. Nu ne-am calificat la ultima ediție a Jocurilor Olimpice”, a declarat Chirtoca, la puțin timp după ce a insistat în vara anului curent să fie înlocuit antrenorul lotului național, Petru Caduc, din Grimăncăuți (Briceni), care i-a educat pe medaliații olimpici, Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care este și campion european, Dumitru Galagoț; premianții Europenelor, Victor Cotiujanschi și Vasile Belous cu Igor Untilă (Hâncești). Acesta l-a pregătit pe premiantul Europenelor de tineret, Dorin Bucșa.

Deplasarea la Mondiale a fost asigurată financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. La campionat participă 365 de boxeri din 78 de țări.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău