Un sfert dintre adulții danezi au avut COVID-19 în timpul valului Omicron

  • 03 Februarie 2022 17:35
Un sfert dintre adulții danezi au avut COVID-19 în timpul valului Omicron

Autoritățile sanitare din Danemarca au estimat joi că aproximativ o treime din populația adultă a țării a contractat COVID-19 în perioada ultimelor trei luni, marcată de valul de infectări cu varianta Omicron a noului coronavirus, reprezentând un număr aproape dublu față de totalul cazurilor oficial confirmate, informează AFP.

"Estimăm că 32% din populația adultă cu o stare bună de sănătate și cu vârste cuprinse între 18 și 72 de ani a fost infectată între 1 noiembrie 2021 și 28 ianuarie 2022", a anunțat Agenția daneză pentru controlul bolilor infecțioase (SSI) într-un comunicat.

În Copenhaga și împrejurimile sale, o zonă mai afectată de COVID-19 decât restul țării, rata de prevalență a fost estimată la 42%, potrivit agenției daneze.

Studiul SSI, realizat pe baza eșantioanelor sangvine prelevate de la aproape 5.000 de donatori de sânge, dorea să stabilească numărul real de persoane care au contractat noul coronavirus, dincolo de rezultatele zilnice ale testelor COVID-19.

În Danemarca, prima țară din Uniunea Europeană care va reveni "la viața de dinainte" prin eliminarea tuturor restricțiilor antiepidemice, numărul cazurilor noi de COVID-19 se situează în prezent între 40.000 și 50.000 pe zi, ceea ce înseamnă că aproape 1% din populația daneză se infectează în fiecare zi.

"Rezultatele sugerează că 'cifra neagră', adică procentul de persoane infectate care nu au fost testate pozitiv, constituie între o treime și jumătate din totalul infectărilor", a subliniat directorul SSI, Henrik Ullum.

Marți, SSI estima că epidemia de Omicron și-a atins deja punctul maxim în Copenhaga și regiunea sa metropolitană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău