Un șef la CNA livrează produse alimentare de MILIOANE de lei grădinițelor din Chișinău (Revista presei)

  • 04 Mai 2017 11:34
Un șef la CNA livrează produse alimentare de MILIOANE de lei grădinițelor din Chișinău (Revista presei)

Revista presei din 4 mai 2017

Guvernul va sărbători Ziua Europei, președintele Dodon - Ziua Victoriei, titrează Ziarul National. Antrenați într-o luptă geopolitică deschisă, actorii de la guvernare și-au împărțit până și sărbătorile. Astfel, în timp ce premierul Pavel Filip îndeamnă oamenii să participe la activitățile dedicate Zilei Europei, președintele Igor Dodon e ocupat cu evenimentele care vor fi organizate de Ziua Victoriei. Deși Ziua Europei este marcată anual de către comunitatea europeană şi ţările partenere pe 9 mai, în această zi la Chișinău va fi sărbătorită, totuși, Ziua Victoriei. Șeful statului, prorusul Igor Dodon, a chemat cetățenii, prin intermediul unui spot video, să participe încă de duminică, 7 mai, la mai multe manifestații organizate în Chișinău cu ocazia sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial. Totodată Premierul Pavel Filip a îndemnat toate instituțiile de stat să participe, pe data de 13 mai, alături de partenerii din Uniunea Europeană, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, unde va fi amplasat tradiţionalul Orăşel European.

Timpul scrie că acum că tot vine 9 mai, fiecare politician sărbătorește ce îi tună prin cap. Unii se bat cu pumnul în piept că în luna mai vor fi alături de partenerii din Uniunea Europeană în grădina publică „Ştefan cel Mare”, unde va fi amplasat tradiţionalul Orăşel European. Alții susțin că „nimeni și nimic nu e uitat” și cheamă toți veteranii să își scuture hainele vechi de praf, să le cărpească, că na, de Ziua Victoriei trebuie să fim toti frumoși, după, nu mai contează.
Cu această ocazie, președințele Dodon chiar a promis că va acorda la 10-15 veterani „Ordinul Republicii”. Ce să facă sufletele astea chinuite de greutățile anilor cu niște bucăți de fier? Se întreabă Timpul și îl îndeamnă pe Igor Dodon să le ofere mai bine
pensii demne și ceva de mâncare. Nu faceți PR pe seama lor, că sunt niște ființe care nu merită bătaia voastră de joc, conchide Timpul..

Din Ziarul de Gardă aflăm că un șef de direcție de la CNA livrează grădinițelor din Chișinău produse alimentare de milioane de lei, după ce la sfârșit de 2016 și-a făcut loc pe piață. Potrivit ziarului firma controlată de familia unui şef de direcţie din cadrul CNA a câştigat licitaţii de peste 1,2 milioane de lei de la începutul acestui an, aprovizionând mai multe grădiniţe din Chişinău cu produse alimentare. Agentul economic şi-a făcut loc pe piaţă după ce, la sfârşit de 2016, instituţia pe care acesta o reprezintă a participat la reţinerea a 23 de persoane, după gratii ajungând, pe lângă funcţionari, şi reprezentanţi ai unor firme care asigurau instituţiile publice, inclusiv grădiniţele, cu produse de calitate dubioasă. După reţineri, mai mulţi agenţi economici care figurau în dosarul penal au fost excluşi, direct sau indirect, din procesul de licitaţii, lăsând cale deschisă pentru firma şefului de direcţie de la CNA către contracte cu statul.

Republica Moldova între ruşi, Oligarhul care a capturat statul şi trădarea Occidentului, este titlul editorialului iui Iulian Chifu din Adevărul. Analistul politic observă că după 7 aprilie când era la putere o guvernare pro-occidentală, pro-europeană, şi cu o componentă pro-românească, acum pendulul revine prin zona de echilibru şi trece grăbit spre partea cealaltă, acolo unde Igor Dodon, preşedinte şi PSRM, partid pro-rus, ameninţă să agaţe din nou Chişinăul la reverul Rusiei, în noul său proiect imperial. După autor, RM are nevoie de oameni în primul rând, apoi de soluţii, de alternative, bătălia şi competiţia de idei şi soluţii, pentru a putea compensa situaţia curentă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chişinău
16 °C
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,5 m/s
Mar
19 °C
Mie
20 °C
Joi
23 °C
Vin
23 °C
Sâm
20 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău