Un șef la CNA livrează produse alimentare de MILIOANE de lei grădinițelor din Chișinău (Revista presei)

  • 04 Mai 2017 11:34
Un șef la CNA livrează produse alimentare de MILIOANE de lei grădinițelor din Chișinău (Revista presei)

Revista presei din 4 mai 2017

Guvernul va sărbători Ziua Europei, președintele Dodon - Ziua Victoriei, titrează Ziarul National. Antrenați într-o luptă geopolitică deschisă, actorii de la guvernare și-au împărțit până și sărbătorile. Astfel, în timp ce premierul Pavel Filip îndeamnă oamenii să participe la activitățile dedicate Zilei Europei, președintele Igor Dodon e ocupat cu evenimentele care vor fi organizate de Ziua Victoriei. Deși Ziua Europei este marcată anual de către comunitatea europeană și țările partenere pe 9 mai, în această zi la Chișinău va fi sărbătorită, totuși, Ziua Victoriei. Șeful statului, prorusul Igor Dodon, a chemat cetățenii, prin intermediul unui spot video, să participe încă de duminică, 7 mai, la mai multe manifestații organizate în Chișinău cu ocazia sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial. Totodată Premierul Pavel Filip a îndemnat toate instituțiile de stat să participe, pe data de 13 mai, alături de partenerii din Uniunea Europeană, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, unde va fi amplasat tradiționalul Orășel European.

Timpul scrie că acum că tot vine 9 mai, fiecare politician sărbătorește ce îi tună prin cap. Unii se bat cu pumnul în piept că în luna mai vor fi alături de partenerii din Uniunea Europeană în grădina publică „Ștefan cel Mare”, unde va fi amplasat tradiționalul Orășel European. Alții susțin că „nimeni și nimic nu e uitat” și cheamă toți veteranii să își scuture hainele vechi de praf, să le cărpească, că na, de Ziua Victoriei trebuie să fim toti frumoși, după, nu mai contează.
Cu această ocazie, președințele Dodon chiar a promis că va acorda la 10-15 veterani „Ordinul Republicii”. Ce să facă sufletele astea chinuite de greutățile anilor cu niște bucăți de fier? Se întreabă Timpul și îl îndeamnă pe Igor Dodon să le ofere mai bine
pensii demne și ceva de mâncare. Nu faceți PR pe seama lor, că sunt niște ființe care nu merită bătaia voastră de joc, conchide Timpul..

Din Ziarul de Gardă aflăm că un șef de direcție de la CNA livrează grădinițelor din Chișinău produse alimentare de milioane de lei, după ce la sfârșit de 2016 și-a făcut loc pe piață. Potrivit ziarului firma controlată de familia unui șef de direcție din cadrul CNA a câștigat licitații de peste 1,2 milioane de lei de la începutul acestui an, aprovizionând mai multe grădinițe din Chișinău cu produse alimentare. Agentul economic și-a făcut loc pe piață după ce, la sfârșit de 2016, instituția pe care acesta o reprezintă a participat la reținerea a 23 de persoane, după gratii ajungând, pe lângă funcționari, și reprezentanți ai unor firme care asigurau instituțiile publice, inclusiv grădinițele, cu produse de calitate dubioasă. După rețineri, mai mulți agenți economici care figurau în dosarul penal au fost excluși, direct sau indirect, din procesul de licitații, lăsând cale deschisă pentru firma șefului de direcție de la CNA către contracte cu statul.

Republica Moldova între ruși, Oligarhul care a capturat statul și trădarea Occidentului, este titlul editorialului iui Iulian Chifu din Adevărul. Analistul politic observă că după 7 aprilie când era la putere o guvernare pro-occidentală, pro-europeană, și cu o componentă pro-românească, acum pendulul revine prin zona de echilibru și trece grăbit spre partea cealaltă, acolo unde Igor Dodon, președinte și PSRM, partid pro-rus, amenință să agațe din nou Chișinăul la reverul Rusiei, în noul său proiect imperial. După autor, RM are nevoie de oameni în primul rând, apoi de soluții, de alternative, bătălia și competiția de idei și soluții, pentru a putea compensa situația curentă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău