Un sediu al partidului Rusia Unită dintr-un oraș ucrainean ocupat a fost distrus: „Unii au mers la spital, alții direct la morgă”

  • 09 Septembrie 2023 14:10
Un sediu al partidului Rusia Unită dintr-un oraș ucrainean ocupat a fost distrus: „Unii au mers la spital, alții direct la morgă”

Sediul partidului politic Rusia Unită din orașul ucrainean Polohî, ocupat de Rusia, a fost distrus vineri într-un atac, potrivit primarului din Melitopol, relatează Kyiv Independent, citat de The Guardian și preluat de News.ro.

Ivan Fedorov a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că localnicii spun că rușii „s-au ars” în sediu în timp ce se desfășurau „pseudoalegeri infernale” în regiunea ocupată Zaporojie, scrie G4Media.

Nu au fost oferite detalii despre modul în care a fost distrusă clădirea sau despre eventuale victime în rândul autorităților ruse. Dar Fedorov a făcut aluzie la victime, spunând: „Unii au mers la spital, alții au mers direct la morgă”.

Zaporojie se numără printre cele patru regiuni ucrainene anexate ilegal de Moscova, dar pe care aceasta nu le controlează în totalitate, unde rușii organizează în prezent alegeri regionale. Ucraina și SUA au denunțat scrutinul ca fiind un simulacru.

Rusia Unită este partidul conservator al președintelui Vladimir Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău