Un sector din Chișinău se va înfrăți cu municipiul Piatra-Neamț

  • 25 Ianuarie 2022 15:52
Un sector din Chișinău se va înfrăți cu municipiul Piatra-Neamț

La 24 ianuarie 2022, de Ziua Unirii Principatelor Române, a fost adoptată o declarație de înfrățire între municipiul Piatra-Neamț din România și sectorul Ciocana al municipiului Chișinău din Republica Moldova. 

Potrivit infoprut.ro, o decizie în acest sens a fost luată de Consiliul local al municipiului Piatra-Neamț în cadrul ședinței solemne dedicate împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Consiliul local al municipiului Piatra-Neamț, întrunit în ședință solemnă, omagiază astăzi Unirea Principatelor Române înfăptuită în 24 Ianuarie 1859, un act de voință politică al celor două principate românești, Moldova și Țara Românească, primul pas important în crearea statului unitar român modern. (…) Urmând exemplul înaintașilor noștri, mereu cu gândul și sufletul la frații noștri de același neam și sânge, în această zi semnăm jurământul înfrățirii municipiului Piatra-Neamț, România cu sectorul Ciocana, municipiul Chișinău, Republica Moldova. Încrezători în faptul că răspundem celor mai adânci aspirații și nevoi ale concetățenilor noștri, convinși de importanța înfrățirii ca instrument ce facilitează schimburile în diferite domenii, dăm o declarație solemnă că vom menține legături permanente între localitățile noastre, că vom realiza proiecte comune care să contribuie la dezvoltarea comunităților noastre și ne vom uni forțele pentru a asigura succesul demersului nostru de înfrățire“, se arată în declarația de înfrățire.

Documentul a fost semnat de Andrei Crabelea, primarul de Piatra-Neamț, dar și de toți consilierii locali prezenți la ședință.

În același context, edilul municipiului Piatra-Neamț și-a exprimat dorința ca acest acord să nu rămână doar pe hârtie, dar să se concretizeze în proiecte de care să beneficieze ambele comunități.

La ședința solemnă a Consiliul local al municipiului Piatra-Neamț au asistat online și reprezentanți ai administrației publice de la Chișinău.

Mă copleșesc emoții până la lacrimi pentru că în această zi solemnă ați decis să veniți cu acest mesaj către noi pentru a semna Acordul de înfrățire. Sunt onorată să reprezint cetățenii sectorului Ciocana. (…) Sunt convinsă că acest acord nu va fi doar pe hârtie, dar vom face mai multe proiecte”, a declarat Sinilga Școlnic, pretorul sectorului Ciocana din Chișinău.

Printre prioritățile stabilite în Acord se înscrie susținerea inițiativelor orientate în scopul consolidării relațiilor economice, atragerea fondurilor europene de dezvoltare, precum și facilitarea schimbului de experiență și de bune practici între grupuri de funcționari publici, primari, consilieri și personalul de specialitate din cadrul celor două primării.

Acordul de înfrățire urmează a fi aprobat și de Consiliul municipal Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău