Un scandal de corupție cu achiziții de autobuze a băgat în faliment capitala Letoniei

  • 24 Decembrie 2018 12:10
Un scandal de corupție cu achiziții de autobuze a băgat în faliment capitala Letoniei

Un scandal de corupție legat de achiziția de tramvaie, troleibuze și autobuze pentru societatea de transport public a capitalei Letoniei, Riga, a adus administrația acestui oraș în pragul falimentului, relatează duminică EFE, citată de Agerpres și digi24.

Pe data de 14 decembrie, agenția letonă anticorupție KNAB a percheziționat birourile companiei de transport public Satiksme (RS) și l-a arestat pe directorul acesteia, Leons Bemhens, împreună cu alți angajați implicați în achiziția unor mijloace de transport prin contracte încheiate între anii 2013 și 2016 și în spatele cărora KNAB suspectează că s-ar afla fapte de dare de mită urmate de operațiuni de spălare de bani.

În urma acestui scandal, băncile scandinave sau internaționale, printre care și Banca Europeană de Investiții (BEI), ar putea anula creditele angajate pentru respectivele contracte, în valoare totală de circa 270 de milioane de euro. Societatea de transport public din Riga, subvenționată de municipalitate, riscă astfel să intre în insolvență, caz în care nu va mai putea fi salvată decât cu banii contribuabililor.

Viceprimarul orașului, Andris Ameriks, și-a dat zilele trecute demisia, iar municipalitatea a prezentat o moțiune prin care cere demisia întregului consiliu general al primăriei, inclusiv pe cea a primarului social-democrat Nils Usakovs.

sursa: digi24

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău