Un scafandru amator a făcut o descoperire importantă, din perioada Cruciadelor, în largul coastei israeliene

  • 19 Octombrie 2021 12:55
Un scafandru amator a făcut o descoperire importantă, din perioada Cruciadelor, în largul coastei israeliene

O sabie despre care se crede că a aparținut unui cavaler cruciat, veche de aproximativ 900 de ani, a fost găsită de un scafandru amator în largul coastei de nord a Israelului.

Sabia cu lama de un metru a fost descoperită de Shlomi Katzin și predată autorităților. Specialiștii cred că obiectul, care este acoperit cu organisme marine, a ieșit la suprafață în urma mișcării nisipului, potrivit BBC, citat de digi24.ro.

Autoritatea pentru antichități din Israel (IAA) a spus că după ce va fi curățată și analizată corespunzător, sabia va fi expusă publicului.

„Sabia, care este în stare perfectă, este o descoperire foarte rară. Aparținea, evident, unui cavaler cruciat", a declarat Nir Distelfeld, de la IAA.

„Este uluitor să descoperi un astfel de obiect personal, care te duce cu 900 de ani înainte într-o perioadă cu cavaleri, armuri și săbii”, a mai spus el.

Kobi Sharvit, care conduce unitatea de arheologie marină a IAA, a declarat că zona în care a fost găsită sabia a oferit adăpost navelor în timpul furtunilor de-a lungul secolelor. „Condițiile care le oferă au atras navele comerciale de-a lungul veacurilor, lăsând în urmă descoperiri arheologice importante”, a spus el.

Cruciații au luptat într-o serie de războaie religioase cunoscute sub numele de Cruciade. Cele mai cunoscute dintre cruciade au fost cele din estul Mediteranei, care au vizat recuperarea Țării Sfinte de sub stăpânirea musulmană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău