Un satelit pierdut de NASA în 2005, descoperit de un astronom amator din Canada

  • 01 Februarie 2018 12:50
Un satelit pierdut de NASA în 2005, descoperit de un astronom amator din Canada

În ultimii 12 ani, un satelit NASA, denumit IMAGE, a fost pierdut în spațiu, specialiștii nemaiauzind de el începând cu 2005, după ce în mod brusc satelitul încetase să mai emită semnale. La începutul acestei luni, însă, un astronom amator aflat în căutarea unor indicii legate de misiunea spațială secretă Zuma, a depistat ceva total diferit: semnale provenind de la un satelit pierdut, relatează CNN.

Scott Tilley, din Canada, a comparat imediat semnalul cu cel al unei nave NASA și a presupus că era satelitul de mult pierdut, IMAGE.

Amatorul canadian a postat în mediile de socializare descoperirea făcută și, în plus, l-a căutat pe anchetatorul principal care era responsabil cu misiunea satelitului, după cum anunță pe blogul său personal Scott Tilley.

NASA a declanșat o anchetă și a programat Deep Space Network - o constelație de radioteelscoape, folosită pentru comunicarea cu misiunile spațiale - să pornească în căutarea satelitului IMAGE. Cinci antene spațiale diferite au confirmat ulterior semnalul și au confirmat identitatea satelitului pierdut.

Marți, NASA a confirmat că satelitul redescoperit este, într-adevăr, IMAGE, potrivit Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău