Un român și un canadian propun crearea Dracula Village

  • 03 Noiembrie 2016 09:38
Un român și un canadian propun crearea Dracula Village

Dracula Village, proiect turistic propus de românul Radu Oprea și canadianul Dacre Stoker.

Zona castelului Bran ar putea găzdui un interesant proiect turistic, satul tematic de vacanță Dracula Village. La acest proiect lucrează românul Radu Oprea, canadianul Dacre Stoker. Acesta din urmă este strănepotul lui Bram Stoker, autorul celebrului roman Dracula.

Cei doi antreprenori doresc să strângă banii necesari pentru lansarea proiectului Dracula Village prin Crowdfunding, prin intermediul platformei Indiegogo. Ei spun că doresc să promoveze acest proiect deoarece sunt pasionați de legenda lui Dracula, asemenea unui mare număr de oameni din întreaga lume. În Dracula Village turiștii vor avea ocazia să afle adevărul istoric despre voievodul Vlad Țepeș, dar și despre legăturile adevărate ale lui Bram Stoker cu Transilvania, spune strănepotul scriitorului irlandez Dacre Stoker.

Dacre Stoker: Unul dintre elementele care îmi plac foarte mult la acest proiect este că va fi în măsură să educe oamenii care vor veni să viziteze această țară minunată și care vor avea ocazia să afle adevărata poveste a lui Vlad Țepeș, dar în același timp va avea oportunitatea să îi educe pe vizitatori în legătură cu personajul reprezentant de Contele Dracula, pe care l-a creat Bram Stoker și l-a transformat într-un fenomen de talie mondială.

Acest proiect are șanse mari de reușită dacă va fi conectat și cu alte obiective turistice din zonă. În primul rând este vorba de castelul Bran, aflat în prezent în proprietatea descendenților principesei Ileana a României, care a devenit arhiducesă a Austriei și Ungariei. În al doilea rând, este vorba de castelul Peleș, aflat în proprietatea Casei Regale a României și unde sunt primiți membri ai altor familii regale, precum principele Charles al Țării Galilor, spune expertul în turism Valentin Lungu.

Valentin Lungu: E necesar ca obiectivele să se poată conecta între ele, ca turismul să aibă ce face, să poată să-și aleagă cum să-și ocupe timpul. Nu degeaba interesul Casei Regale din România și a prințului Charles vine ca un plus pe acest subiect.

Ideea dezvoltării unui Dracula Village, în care este implicată o rudă a lui Bram Stoker, spune Ana Luca de la revista "Transilvania Today": Mi se pare o idee genială să valorifici o astfel de moștenire lăsată de unchiul tău sau de bunicul tău scriitor, dar cel mai interesant mi se pare mie faptul că poți să transformi Dracula într-un personaj care să-ți aducă bani și faimă în continuare fără să strici mediul înconjurător.

Ținta minimă a celor doi antreprenori care vor construi Dracula Village este obținerea a 20.000 de dolari prin Crowdfunding. Acești bani ar urma să fie folosiți pentru renovarea uneio căldiri mai vechi care ar urma să fie transformată în pensiune. Ținta maximă este atragerea a 1,3 milioane de dolari. Dacă vor obține această sumă, cei doi antreprenori vor construi opt unități de cazare, inclusiv un minihotel. Lucrările la noul complex turistic ar urma să înceapă în luna martie.

Reporter: Claudiu Pădureanu, RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău