Un român căutat de familie a fost identificat printre victimele accidentului feroviar din Grecia, anunță Ministerul român de Externe

  • 04 Martie 11:20
Un român căutat de familie a fost identificat printre victimele accidentului feroviar din Grecia, anunță Ministerul român de Externe

Un român a cărui dispariție fusese semnalată de familie a fost identificat printre victimele accidentului feroviar din Grecia, anunță sâmbătă MAE, precizând că repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații, transmite News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie, scrie G4Media.

”În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România. Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite”, precizează MAE.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român și va asigura asistența și protecția consulară necesare, conform competențelor legale.

Salvatorii sunt așteptați să încheie eforturile de a găsi cadavrele victimelor accidentului feroviar produs în urmă cu trei zile încentrul Greciei, pe măsură ce furia oamenilor față de accident crește. La trei zile după ce trenul de pasageri care ducea la Salonic s-a ciocnit cu un tren de marfă care venea în afara orașului Tempe, ucigând cel puțin 57 de persoane, operațiunea de localizare a pasagerilor dispăruți va fi probabil încheiată, au spus oficialii eleni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:0,51 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău