Un român a murit, iar altul a fost grav rănit în atacul terorist de la Kabul

  • 04 Septembrie 2019 08:03
Un român a murit, iar altul a fost grav rănit în atacul terorist de la Kabul

Un diplomat român a fost ucis ieri dimineață iar un altul a fost grav rănit într-un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini, într-un campus din Kabul în care îți desfasoara activitatea Ambasada României în Afganistan.

Românul rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, transmite Radio România Actualități.

Ministrul de externe Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar. Atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol. Ministerul Afacerilor Externe de la București condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist și reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare.

Este al doilea român aflat în misiune cu specific diplomatic ucis în Afganistan după ce, în aprilie 2011, un român angajat al ONU, Filaret Moțco, fost ofițer al Armatei României, a fost împușcat.

 

Sursa:RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău