Un restaurant care servește exclusiv preparate din insecte, inaugurat în Cape Town

  • 03 Septembrie 2019 19:50
Un restaurant care servește exclusiv preparate din insecte, inaugurat în Cape Town

Un restaurant care servește clienților săi preparate obținute exclusiv din insecte a fost inaugurat recent în orașul Cape Town din Africa de Sud, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Maestrul bucătar sud-african Mario Barnard a spus că a fost "îngrețoșat" și că nu a apreciat deloc atunci când a trebuit să mănânce scorpioni fripți și insecte prăjite, asezonate cu usturoi și mirodenii, în timpul unei călătorii pe care a făcut-o în Thailanda în urmă cu patru ani.

Însă acea experiență de viață l-a inspirat pe chef-ul Mario Barnard să testeze la rândul său preparate obținute din insecte și a inaugurat în luna iulie un restaurant de tip pop-up în Woodstock, o suburbie în mare vogă a metropolei Cape Town, care propune clienților doar alimente de acest tip.

"Insect Experience" este primul restaurant din Africa de Sud care servește astfel de feluri alimentare, a precizat Mario Barnard, deși astfel de stabilimente culinare s-au dovedit tot mai populare în ultimii ani în tot mai multe țări ale lumii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău