Un responsabil al formațiunii lui Putin cere naționalizarea companiilor occidentale care își sistează activitatea în Rusia

  • 08 Martie 2022 16:17
Un responsabil al formațiunii lui Putin cere naționalizarea companiilor occidentale care își sistează activitatea în Rusia

Un responsabil de rang înalt al partidului de guvernământ al președintelui rus Vladimir Putin, Rusia Unită, a propus naționalizarea companiilor străine care și-au sistat activitatea în Rusia după declanșarea invaziei în Ucraina, relatează marți Reuters.

Mai multe companii, printre care Toyota, Nike sau IKEA, au anunțat că își închid temporar magazinele și fabricile din Rusia pentru a pune presiune asupra Kremlinului să oprească invazia, scrie Agerpres.

Într-o declarație publicată luni seară pe website-ul partidului Rusia Unită, secretarul consiliului general al acestei formațiuni, Andrei Turceak, a menționat că încetarea voluntară a operațiunilor companiilor echivalează cu un ''război'' împotriva cetățenilor ruși.

''Rusia Unită propune naționalizarea unităților productive ale companiilor care își anunță retragerea și închiderea producției în Rusia în timpul operațiunii speciale în Ucraina'', a afirmat politicianul citat.

''Aceasta este o măsură extremă, dar nu vom tolera să fim înjunghiați pe la spate și ne vom proteja poporul. Acesta este un război adevărat, nu doar împotriva Rusiei, ci și împotriva cetățenilor noștri'', a adăugat Turceak. ''Vom recurge la măsuri de represalii dure, acționând conform legilor războiului'', a mai avertizat el.

Și fostul președinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat după instituirea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei că aceasta ar putea răspunde prin naționalizarea unor active occidentale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău