Un reprezentat BERD vine în perioada 25-27 septembrie în Republica Moldova

  • 29 August 2017 08:38
Un reprezentat BERD vine în perioada 25-27 septembrie în Republica Moldova

Directorul Executiv BERD pentru Economie, Politică și Guvernare va întreprinde o vizită în Republica Moldova în perioada 25-27 septembrie pentru a discuta aspectele Strategiei de cooperare dintre Republica Moldova și BERD pentru anii 2017-2022 privind dezvoltarea și creșterea economică.

Totodată, pe 23 octombrie curent va avea loc vizita Consiliului Director al BERD, în scopul consolidării cooperării dintre R. Moldova și BERD cât și aprobarea unor proiecte finanțate de Bancă, inclusiv pe domeniul eficienței energetice.

Ministrul Economiei Octavian Calmîc a avut ieri o întrevedere cu șeful reprezentanței Băncii Europene pentru Reconstrucției și Dezvoltare în Moldova Dimitri Gvindadze privind dinamica proiectelor aflate în derulare și extinderea cooperării prin lansarea unor noi parteneriate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, părțile au discutat despre proiectele finanțate de BERD, în special în domeniul eficienții energetice, infrastructurii, transporturi și calea ferată și identificarea propunerilor de îmbunătățire a procesului de monitorizare și coordonare a proiectelor în derulare, precum și aspectele pentru lansarea unor noi parteneriate.

Strategia de Țară de cooperare dintre Republica Moldova și BERD pentru 2017-2022 urmează a fi aprobată de către BERD pe 9 noiembrie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău