Un raport constată probleme de poluare a aerului în Republica Moldova

  • 03 Decembrie 2017 12:20
Un raport constată probleme de poluare a aerului în Republica Moldova

În Republica Moldova există motive de îngrijorare în ceea ce privește calitatea aerului. În acest domeniu există mai multe probleme precum lipsa unui sistem de management al calității mediului, iar oamenii sunt informați ineficient cu privire la nivelul real de poluare a mediului.

Despre aceasta a anunțat Curtea de Conturi, în urma examinării în cadrul ședinței publice a Raportului auditului de mediu, scrie Moldpres.

„Economia țării noastre este în dezvoltare continuă, iar aerul reprezintă unul din domeniile vulnerabile care poate fi afectat în mod disproporționat de puternic, astfel încât pe lângă beneficiile economice nemijlocit crește și nivelul de poluare. În aceste condiții sănătatea umană și starea mediului ce ne înconjoară sunt puse în pericol”, se indică în raportul Curții.

Principalele vulnerabilități ce țin de asigurarea calității aerului în R. Moldova sunt lipsa unui sistem de management integrat al calității aerului, nearmonizarea cadrului juridic în domeniu cu cel comunitar. Auditul a mai stabilit că există o informare a ineficientă cu privire la nivelul real de poluare a aerului, iar sistemul de monitorizare a calității aerului este unul degradat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău