Un puternic ciclon a lovit sudul Italiei

  • 27 Octombrie 2021 12:59
Un puternic ciclon a lovit sudul Italiei FOTO: Profimedia Images

Doi oameni au murit după ce un puternic ciclon s-a abătut asupra sudului Italiei. Furtuna deosebit de puternică a provocat inundații de amploare în Catania, unde a transformat străzile și piețele locale în adevărate râuri și lacuri, informeazză DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, un purtător de cuvânt al grupului de voluntari Misericordia, care îi ajută pe polițiștii și pompierii italieni, a anunțat că trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost descoperit sub automobilul său, în urma unor ploi torențiale care au căzut în orașul Gravina, situat la nord de Catania. Contactată de Reuters, Poliția locală a confirmat decesul acelui rezident, fără să ofere însă alte detalii. Luni, un bărbat de 67 de ani a murit după ce automobilul în care se afla a fost acoperit de apă și nămol. Soția lui este în continuare dată dispărută.

Ploile abundente au inundat unele dintre cele mai faimoase străzi și piețe din Catania, provocând o pană de electricitate în centrul orașului și inundații în magazine. Școlile au fost închise în Catania și în mai multe orașe din apropiere.

Inundațiile au afectat, de asemenea, o aripă a spitalului Garibaldi din Catania, a raportat presa italiană.

"Situația de urgență este larg răspândită, extrem de critică și nu dă semne de ameliorare", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor italieni.

Site-ul italian de meteorologie Ilmeteo.it a anunțat că părți din Sicilia și din regiunea cu care aceasta se învecinează la nord, Calabria, sunt afectate de un rar ciclon mediteraneean, asemănător celor tropicale și denumit "Medicane", și că temperatura apei mării este cu 8 grade Celsius mai ridicată decât valoarea medie multianuală înregistrată pentru această perioadă a anului.

Meteorologii se așteaptă ca furtuna să ajungă la intensitatea sa maximală între zilele de joi și vineri.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău